Wanneer kindertherapie?

Wij maken graag tijd voor jou en jouw kind om te luisteren naar eventuele zorgen, jouw hulpvragen en/of waarnemingen. We zijn er namelijk van overtuigd dat jij als ouder vaak als geen ander weet, wanneer er wat met je kind is. Je ziet hem/haar minder stralen of het valt op dat jouw kind bepaalde vaardigheden moeilijker of langzamer leert dan leeftijdsgenootjes.

Voor elke vraag of klacht(patroon), hoe klein ook, zijn wij gedreven een passende oplossing te vinden. Waarbij gelukkig vaak blijkt dat sommige kinderen ‘gewoon’ meer oefening nodig hebben om een vaardigheid te leren dan anderen. Of dat je als ouder ‘even’ ondersteuning nodig hebt. Immers kinderen leren door te zien, te horen en te doen. En daarbij speelt de omgeving, waar ze ‘mogen’ leren een belangrijke rol. Elk kind is uniek en ontwikkelt zich in zijn/haar eigen tempo.

Op deze pagina geven we je een overzicht van een aantal hulpvragen, waar wij onder andere bij kunnen ondersteunen. Herken je één of meerdere hulpvragen? Of wil je gewoon graag even overleggen? Bel gerust.

Contact opnemen

Wanneer naar onze kinderteams

Het kan zijn dat uit een intake blijkt dat jouw kind baat heeft bij kindertherapie van verschillende disciplines. Dit betekent dat het goed is voor jouw kind om bijvoorbeeld ondersteuning te krijgen van een logopedist en een diëtist. Of van een kinderfysiotherapeut en een ergotherapeut. Onze kinderteams zijn gespecialiseerd in het geven van deze zogenaamde multidisciplinaire therapie, zodat jouw kind altijd verzekerd is van de beste zorg. Wij behandelen dan samen vanuit één behandelplan, één doel, één gedachte en zoveel mogelijk vanaf één locatie. En dat is fijn, voor jou en jouw kind!

Mocht jou kind het best geholpen zijn met de ondersteuning van één kindertherapeut, dan is dat uiteraard mogelijk. Onze KIDSclinic partners zijn te vinden in Enschede, Losser en Oldenzaal.

Bewegen, sporten en spelen

Hulpvragen bekijken

Conditie, (zelf)vertrouwen en gewicht

Hulpvragen bekijken

Dagelijkse activiteiten

Hulpvragen bekijken

Eten en drinken

Hulpvragen bekijken

Fijne motoriek

Hulpvragen bekijken

Prikkelverwerking

Hulpvragen bekijken

(Uit)spraak en het spreken

Hulpvragen bekijken

Zelfvertrouwen en weerbaarheid

Hulpvragen bekijken

Ziekte of ongeluk

Hulpvragen bekijken

Edith Tiethof

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op Contact

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat