Waarom kindercoaching?

Ieder kind is uniek, met zijn/haar eigen kwaliteiten. Soms is een kind zich niet altijd bewust van de eigen kwaliteiten. Een kindercoach geeft een kind inzicht in zijn/haar sterke kanten, zodat het zelfvertrouwen toeneemt en hij/zij weer kan stralen.

Wat is kindercoaching?

Met behulp van kindercoaching kunnen kinderen spelenderwijs ontdekken, oefenen en ervaren wat de eigen sterke kanten zijn. Immers wanneer een kind zich bewust is van zijn kwaliteiten, leert hij/zij deze gericht in te zetten en zo neemt de zelfstandigheid om bijvoorbeeld problemen op te lossen toe. Het zelfvertrouwen groeit en kinderen leren trots te zijn op zichzelf.

Wanneer kindercoaching?

Kindercoaching kan in veel situaties een oplossing bieden. Om je hiervan een goed beeld te geven, deze korte opsomming van aandachtsgebieden waarin wij gespecialiseerd zijn:Leefstijlcoaching

  • (faal)angsten
  • weinig zelfvertrouwen
  • scheiding
  • rouw
  • hoog sensitiviteit
  • driftbuien
  • slaapproblemen
  • pesten of gepest worden
  • concentratieproblemen
  • weerbaarheid

Trainingen om de weerbaarheid te verbeteren worden in groepsverband gegeven. Wilt u hier meer informatie over?

De behandeling

Kindercoaching is als begeleidingsvorm praktisch, laagdrempelig en kortdurend. Weerbaarheidstraining kindOmdat elk kind uniek is, wordt er altijd individueel gekeken naar het te volgen traject, om zo de unieke eigen sterke kanten goed naar voren te brengen. Dit doen wij onder meer door middel van verschillende gesprekstechnieken, maar ook creatieve werkvormen zoals rollenspellen, metaforen, tekenen, bewegen en visualisaties. Deze kunnen allen goede hulpmiddelen zijn tijdens het coachen. Het uiteindelijke doel van de behandeling is dat uw kind weer lekker in zijn/haar vel zit.

Vergoeding en verwijzing

Elk coachingstraject start met een kennismakingsgesprek aan huis. Vervolgens wordt er een indicatie gegeven van de duur van het te volgen traject. Op basis hiervan kan afstemming over een eventuele vergoeding door de zorgverzekeraar plaatsvinden, kindercoaching wordt meestal niet standaard vergoed.

Aanmelden?

Om jouw kind aan te melden voor kindercoaching of een vraag te stellen over kindercoaching. Kan je contact opnemen met de praktijk van Manon via info@manonkindercoach.nl. Of bezoek haar website.

Onze partner(s)

Manon kindercoach

Voor advies en ondersteuning wanneer kinderen niet lekker in hun vel zitten en het hun wens is om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen, weerbaarder te zijn en natuurlijk het beste uit zichzelf te halen. Naar website

Behandelaars voor Kindercoaching

Edith Tiethof

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op Contact

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat