Mijn naam is Sabine Assen. Samen met mijn man en 3 kinderen woon ik in Oldenzaal. Ik heb aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) de opleiding tot ergotherapeut gevolgd. Direct na mijn afstuderen in 1996 ben ik gaan werken als ergotherapeut in het revalidatiecentrum Het Roessingh. Bij het Roessingh heb ik mij mogen specialiseren in het behandelen van cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Daarnaast heb ik binnen het Roessingh veel verschillende ervaringen opgedaan bij orthopedie- en de kinderafdeling evenals in het MST ziekenhuis.

In 2010 ben ik samen met collega ergotherapeut Anneke Schasfoort onze praktijk ErgoStart gestart. Ik richt mij voornamelijk op de doelgroep kinderen van 0-18 jaar. Deze doelgroep heeft mijn interesse omdat juist in de vroege ontwikkeling de basis wordt gelegd voor het dagelijks welzijn van het kind. Door vroegtijdig kinderen en hun systeem te begeleiden, draag ik als ergotherapeut bij om de juiste fundamentele voorwaardes te creëren waarmee het kind gemakkelijker tot welbevinden, leren en ontwikkelen kan komen.

Ik zie vooral kinderen vanuit het regulier en speciaal onderwijs. Ik heb ervaring met verschillende leerproblemen en diagnoses bij kinderen, waaronder bijv.:

  • Autisme Spectrum Stoornis (ASS);
  • Development Coordination Disorder (DCD);
  • Chronische pijn- en/of vermoeidheidsklachten;
  • Attention Deficit (Hyperactivity) Disorder (ADHD/ADD);
  • Juveniele Idiopathische Artritis;
  • Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Daarnaast zie ik ernstig meervoudig beperkte kinderen met verschillende diagnoses. Deze kinderen zie ik voornamelijk in samenwerking met het kinderdagcentrum de Toermalijn.

Kwaliteitsregister Paramedici en in het kwaliteitsregister kinderergotherapeut onder nr. 09903738099K.

Afgestudeerd als

  • Ergotherapeut (Hogeschool van Amsterdam)

Specialisatie

Mijn expertise ligt bij de leeftijdsgroep 0-18 jaar

Aandachtsgebieden

NMR (Neuromotorische Rijping van het brein), Sensorische Informatie verwerking, ontwikkelingsdyspraxie, COOP (Cognitive Orientation to daily Occupational Performance), school AMPS (Assessment of Motor and Process Skills), COPM (Canadian Occupational Performance Measure), Schoolcompanion, babymassage en anders kijken naar kinderen van 0-2 jaar.

Aangesloten bij de beroepsvereniging

Ergotherapie Nederland (en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici)

Edith Tiethof

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op Contact

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat