Waarom kinderdiëtetiek?

Voeding is de brandstof voor ons lichaam. We hebben het nodig om te kunnen functioneren. Voeding kan ook bijdragen aan herstel bij ziekte of bepalen hoe je je voelt.

Wanneer naar een kinderdiëtist?

Onze kinderdiëtist adviseert over voeding, diëten en leefstijl om ervoor te zorgen dat jouw kind zich beter voelt, dat een behandeling beter aanslaat en dat jouw kind – zo mogelijk – beter wordt. De kinderdiëtist werkt vaak nauw samen met een behandeld arts om ervoor te zorgen dat jouw kind de juiste voeding krijgt: passend bij een eventuele aandoening, de behandeling én natuurlijk de persoonlijke voorkeuren van jou en jouw kind. Dit alles om de juiste voeding voor jouw kind, zo natuurlijk mogelijk te laten aanvoelen. Immers als je lekker eet en drinkt, gaat het beter.

De kinderdiëtist richt zich op een aantal aandachtsgebieden:Kinderdiëtetiek in Enschede, Losser en Oldenzaal

  • de juiste voeding tijdens een behandeling of bij ziekte (bijv. een stofwisselingsziekte – metabole ziekte)
  • de juiste voeding indien er sprake is van achterstand in de ontwikkeling of groei
  • de juiste voeding bij het verkrijgen van een gezond gewicht
  • advies bij het aanleren van verantwoorde eetgewoontes
  • advies bij een eetstoornis (bijv. anorexia)
  • advies bij chronische vermoeidheid
  • advies wanneer jouw kind een kritische eter is

De behandeling

Elke behandeling start met een gesprek met jou en jouw kind, in dit gesprek luisteren wij naar jouw zorgen en eventuele klachten en vragen. De vervolgstap is om samen de doelstellingen van jou en jouw kind in kaart te brengen en de bestaande voeding en eetgewoonten. Vanuit daar zetten we samen de stappen naar een nieuw voedingspatroon, passend bij de vragen en klachten van jouw kind. Zodat het snel weer beter gaat.

Waar mogelijk proberen we persoonlijke voorkeuren ten aanzien van drinken of eten op te nemen in een passend voedingsadvies of dieet. Zodat de nieuwe voeding en eetgewoonten eenvoudiger zijn aan te leren en goed vol te houden zijn.

Vergoeding en verwijzing

Kinderdiëtetiek wordt vergoed uit de basiszorgverzekering tot 4-6 behandelingen per kalenderjaar (in totaal 3 uur). Wanneer je voor meer vergoeding in aanmerking wilt komen is een aanvullende zorgverzekering nodig. Voor kinderdiëtetiek is er geen verwijzing nodig.

Kwaliteit

Een kinderdiëtist is een diëtist die naast de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek aantoonbare beroepservaring met kinderen en zuigelingen heeft en in het Kwaliteitsregister Paramedici staat.

Aanmelden?

Je kan jouw kind aanmelden voor kinderdiëtetiek via de website van Diëtistenpraktijk Twente.

Onze partner(s)

Behandelaars voor Kinderdiëtetiek Enschede

Edith Tiethof

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op Contact

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat