De voordelen van een kinderteam

Vertrouwde gezichten, veilige omgeving

Juist doordat we met onze kinderteams veelal vanaf één locatie werken, kennen we elkaar goed en kan er effectief onderling worden doorverwezen en samengewerkt. Ook draagt het bij aan het realiseren van een veilige omgeving. Jouw kind ziet vertrouwde gezichten en een bekende omgeving.

Optimale afstemming van de behandeling

Mocht jouw zoon of dochter baat hebben bij een multidisciplinaire aanpak, dan zullen wij de zorg zoveel mogelijk vanuit één behandelplan aanbieden. Dit zorgt ervoor dat de verschillende vormen van kindertherapie voor jouw kind, goed op elkaar zijn afgestemd.

Plezier maken staat bij ons voorop

Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer je plezier hebt samen het (aan)leren makkelijker gaat. We maken elke sessie dan ook graag zo leuk mogelijk. Zodat jouw kind ons graag bezoekt en ook thuis gemotiveerd is om oefeningen te doen, waar nodig.

Bij onze kinderteams is alles bespreekbaar

Wij maken graag tijd voor jou en jouw kind om te luisteren naar eventuele zorgen, jouw hulpvragen en/of waarnemingen. We zijn er namelijk van overtuigd dat jij als ouder vaak als geen ander weet, wanneer er wat met je kind is. Je ziet hem/haar minder stralen of het valt op dat jouw kind bepaalde vaardigheden moeilijker of langzamer leert dan leeftijdsgenootjes.

Voor elke vraag of klacht(patroon), hoe klein ook, zijn wij gedreven een passende oplossing te vinden. Waarbij gelukkig vaak blijkt dat sommige kinderen ‘gewoon’ meer oefening nodig hebben om een vaardigheid te leren dan anderen. Of dat je als ouder ‘even’ ondersteuning nodig hebt. Immers kinderen leren door te zien, te horen en te doen. En daarbij speelt de omgeving, waaronder zeker ook de thuissituatie een belangrijke rol.

Bel gerust om samen te overleggen.

T. 053 485 03 73