Passende, gezonde voeding kan het verschil maken!

Gezonde en passende voeding zorgt ervoor dat het lichaam energie krijgt. We voelen ons er fit(ter) door, omdat de juiste voeding bijdraagt aan een goede stofwisseling van het lichaam. Voeding is daarom een wezenlijk onderdeel van een verantwoorde leefstijl.

Vind je het als ouder lastig om jouw kind voldoende groente en fruit te laten eten? Bijvoorbeeld omdat jouw kind een kritische eter is? Of wil je graag weten wat voor jouw kind de juiste hoeveelheid is? Onze kinderdiëtisten kunnen hierbij helpen.

Zo kan er gebruik gemaakt worden van de kindgerichte methode: kinderdieetcreatie. Kinderen leren met behulp van deze methode spelenderwijs gevarieerd(er) te eten. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen

De juiste hoeveelheid groente en fruit

Onze kinderdiëtist Merlin heeft onderzoek gedaan naar de dagelijkse groente- en fruitinname bij kinderen. Wat is aanbevolen voor een verantwoord voedingspatroon en wat wordt werkelijk ingenomen?

We zien in dit onderzoek dat kinderen naarmate ze ouder worden steeds minder van de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit binnen krijgen. Hierdoor ontstaat een tekort aan vezelinname, wat kan lijden tot diverse problemen o.a. met het poepen en plassen.