Waarom kinderfysiotherapie?

Elk kind is bijzonder en ontwikkelt zich op zijn/haar eigen manier en snelheid. Kinderfysiotherapie helpt daar waar de ontwikkeling (even) moeilijk gaat.

Kinderen ontwikkelen zich door te bewegen en te spelen. Sommige kinderen hebben daarbij meer oefening nodig om zo een vaardigheid te leren dan anderen. Dit kan een medische oorzaak hebben of duiden op een probleem in de ontwikkeling. Gelukkig is er vaak ook geen directe reden tot zorg en is letterlijk het spreekwoord ‘oefening baart kunst’ van toepassing. We begrijpen dan ook heel goed dat het voor u als ouder of verzorger soms moeilijk is om vast te stellen of er een reden is om bijvoorbeeld een Kinderfysiotherapeut in te schakelen. Weet dat u bij twijfel ons altijd kunt bellen.

Om u te ondersteunen vindt u op deze site een uitgebreide lijst met signalen die op bewegings- en/of gezondheidsproblemen bij uw kind kunnen duiden. Samen met u en uw kind gaan we hierover in gesprek, zodat we er samen voor zorgen dat het beter gaat. En u en uw kind weer kunnen genieten van de dagelijkse dingen.

Omdat mee kunnen doen belangrijk is!

De behandeling

Voordat de behandeling van start gaat onderzoeken wij in overleg met u wat de onderliggende oorzaak kan zijn van de klachten. En gaan wij met u en uw kind in gesprek om eventuele vragen en onzekerheden weg te nemen.  Op deze wijze kunnen wij samen met u, uw kind en eventuele andere specialisten de beste behandeling voor uw kind verzorgen. Hierbij vinden wij het van belang dat uw kind zich geen patiënt voelt, zich veilig voelt en de ruimte heeft zichzelf te zijn.

Onze partner(s)

FITclinic therapie – alle locaties

 

Alle Fysiotherapeuten zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister Keurmerk Fysiotherapie en een aantal van onze collega’s tevens bij het CKR (Centraal Kwaliteits Register – fysiotherapie). Ook beschikken al onze Kinderfysiotherapeuten over een zogenaamde BIG registratie, oftewel registratie voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg.

Behandelaars voor Kinderfysiotherapie

Meer weten?

Neem contact op