KIDSclinic kinderfysiotherapie

Speciaal voor kinderen hebben wij KIDSclinic kinderfysiotherapie in het leven geroepen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat kinderen een eigen plek hebben binnen onze praktijk(en), waar ze gewoon kind kunnen zijn en we spelenderwijs kunnen behandelen. Immers wanneer je plezier kan maken tijdens het oefenen gaat het (aan)leren makkelijker.

Wij maken graag tijd voor jou om te luisteren naar jouw zorgen en signaleringen en stellen samen met jou vast of het goed is ons te bezoeken voor een vrijblijvende kennismaking. We zijn er namelijk van overtuigd dat jij als ouder vaak als geen ander weet, wanneer er wat met je kind is. Je ziet hem/haar minder stralen of het valt op dat jouw kind bepaalde vaardigheden moeilijker of langzamer leert dan leeftijdsgenootjes.

Voor elke vraag of klacht(patroon), hoe klein ook, zijn wij gedreven een passende oplossing te vinden. Waarbij gelukkig vaak blijkt dat sommige kinderen ‘gewoon’ meer oefening nodig hebben om een vaardigheid te leren dan anderen. Of dat je als ouder ‘even’ ondersteuning nodig hebt. Immers kinderen leren door te zien, te horen en te doen. En daarbij speelt de omgeving, waaronder zeker ook de thuissituatie een belangrijke rol.

Bel gerust om samen te overleggen. T. 053 485 03 73

De kracht van samenwerken

Onze kinderfysiotherapeuten werken intensief samen met andere zorgverleners in speciaal opgeleide kinderteams, wanneer uw kind multidisciplinaire zorg nodig heeft. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het combineren van logopedie en kinderfysiotherapie. Deze kinderteams vindt u op vrijwel alle KIDSclinic praktijken.

Ook kunnen wij op verzoek van ouders op school behandelen. Dit doen wij al op scholen in Enschede, de Lutte, Losser en Oldenzaal. Onze kinderfysiotherapeuten werken dan samen met de leerkracht en/of intern begeleider om onze kinderfysiotherapie goed te laten aansluiten op het onderwijs, bijvoorbeeld wanneer het om extra ondersteuning bij het schrijven gaat.

Op deze wijze kunnen we samen met jou als ouder en de betrokken leerkracht een fijne en vertrouwde (leer)plek voor elk kind te realiseren.

Meer weten?

Meer over de KIDSclinic kinderteams

Er zijn KIDSclinic kinderteams in Enschede, de Lutte, Losser en Oldenzaal. De zorgverleners in de teams werken zoveel mogelijk vanaf één KIDSclinic praktijk en zijn opgeleid voor het behandelen van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Je vindt in onze kinderteams naast onze eigen kinderfysiotherapeuten bijvoorbeeld logopedistes, diëtistes, ergotherapeuten, kindercoaches, podotherapeuten en ook de zorgverleners van GGZ Kind & Jeugd.

Bij welke zorgprofessional je ook binnenkomt, wij kijken altijd samen hoe wij jou en jouw kind het beste kunnen helpen. En welke behandelaars en disciplines nodig zijn om ervoor te zorgen dat het weer beter gaat. Juist doordat we met onze kinderteams veelal vanaf één locatie werken, kennen we elkaar goed en kan er effectief onderling worden doorverwezen en samengewerkt.

Mocht jouw zoon of dochter baat hebben bij deze multidisciplinaire aanpak, dan zullen wij de zorg zoveel mogelijk vanuit één behandelplan aanbieden. Dit zorgt ervoor dat de zorg voor jouw kind, onderling, goed op elkaar wordt afgestemd. Daarnaast verzorgen onze kinderteams ook regelmatig therapie in groepsverband.

Meer weten?