De beste kindertherapie onder één dak!

Wat is KIDSclinic?

KIDSclinic is een samenwerkingsverband tussen verschillende zorgverleners, welke gespecialiseerd zijn in de zorg voor en aan kinderen tussen de 0-18 jaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Kinderdiëtist, Kinderergotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Kindercoach, Kinderlogopedist en Kinderpodotherapeut. Samen vormen zij kinderteams voor zowel Enschede, de Lutte, Losser als Oldenzaal en leveren zij multidisciplinaire kindertherapie. Klik hier voor al onze disciplines.

Multidisciplinaire kindertherapie betekent voor jou en jouw kind, dat wanneer jouw zoon of dochter naast logopedie ook fysiotherapie of diëtistische zorg nodig heeft, wij dit vanuit KIDSclinic vanuit één behandelplan kunnen aanbieden. Dit zorgt ervoor dat de zorg voor jouw zoon of dochter goed op elkaar is afgestemd, omdat de verschillende Kindertherapeuten intensief samenwerken. En ook eenvoudig aan elkaar kunnen doorverwijzen, waar nodig of gewenst.

N.B. Onder de vlag KIDSclinic verleent fysiotherapie FITclinic ook haar kinderfysiotherapie. De reden hiervoor is dat zij het belangrijk vinden dat kinderen een eigen plek hebben. Immers wanneer je je fijn voelt en je plezier hebt samen, gaat het (aan)leren makkelijker.

Waarom kiezen voor kindertherapie bij KIDSclinic?

Door onze krachten als Kindertherapeuten vanuit verschillende disciplines te bundelen kunnen wij jou en jouw kind een ruim aanbod aan behandelingen en combinaties daarvan aanbieden. En ook eenvoudig doorverwijzen naar een andere zorgverlener, wanneer dat nodig of gewenst is. De gecombineerde behandelingen, ook wel multidisciplinaire kindertherapie genoemd; worden zowel in groepsverband als ook op maat gegeven wanneer dat beter aansluit bij de behoefte van jouw kind. Als zorgverleners werken wij op dat moment samen vanuit één behandelplan, om zo de beste kindertherapie voor jouw kind te verzorgen. Klik hier voor al onze (multidisciplinaire) behandelingen?

Bij welke zorgprofessional je ook binnenkomt met jouw kind(je), wij kijken altijd samen hoe wij jou het beste kunnen helpen. En welke behandelaars en disciplines nodig zijn om ervoor te zorgen dat het weer beter gaat. Daarbij staat plezier hebben bij ons voorop. Immers wanneer je je fijn voelt en je plezier hebt samen, gaat het (aan)leren makkelijker.

Wanneer is een bezoek aan KIDSclinic zinvol?

Jij als ouder weet vaak als geen ander, wanneer er wat met je kind is. Je ziet hem/haar minder stralen of het valt op dat jouw kind bepaalde vaardigheden moeilijker of langzamer leert dan leeftijdsgenootjes.

Wij maken graag tijd voor jou om te luisteren naar jouw zorgen en signaleringen en stellen samen met jou vast of het goed is ons te bezoeken voor een vrijblijvende kennismaking.

Voor elke vraag of klacht(patroon), hoe klein ook, zijn wij gedreven een passende oplossing te vinden. Waarbij gelukkig vaak blijkt dat sommige kinderen ‘gewoon’ meer oefening nodig hebben om een vaardigheid te leren dan anderen. Of dat je als ouder ‘even’ ondersteuning nodig hebt. Immers kinderen leren door te zien, te horen en te doen. En daarbij speelt de omgeving, waaronder zeker ook de thuissituatie een belangrijke rol.

Bel gerust om samen te overleggen. T. 053 485 03 73