Kindervoeten maken een hele ontwikkeling door, ze zijn in de groei en daarom kwetsbaar. Mocht u het idee hebben dat uw kind last heeft van zijn/haar voeten of valt u iets op aan de voeten van uw kind? Dan bent u van harte welkom op het voetenspreekuur.

Wanneer naar het voetenspreekuur?

  • Wanneer uw kind zichtbaar anders loopt dan andere kinderen
  • Wanneer uw kind pijn heeft aan of in de voet, enkels, knieën of heupen
  • Wanneer u het idee heeft dat de voet(en)-, enkel- of kniestand bij uw kind anders is dan bij andere kinderen
  • Wanneer uw kind regelmatig valt of moeilijk loopt bijvoorbeeld sloft of sleept
  • Wanneer uw kind veel op de tenen loopt
  • Wanneer uw kind zijn/haar voeten ongelijk belast of niet goed afwikkelt, dit kunt u bijvoorbeeld zien wanneer de schoenen van uw kind ongelijkmatig of overmatig slijten
  • Wanneer u vragen heeft omtrent het schoeisel en/of de zolen van de kinderschoen

Waarom het voetenspreekuur?

In de praktijk zien wij dat ouders van kinderen met bijvoorbeeld knieklachten, regelmatig ook vragen hebben over bijvoorbeeld schoeisel of de ontwikkeling van de voeten van hun kind. Zodat zij los van elkaar en een Kinderfysiotherapeut en een Podotherapeut bezoeken. Om het voor u als ouder zo toegankelijk mogelijk te maken en bovendien uw kind de beste zorg te bieden, hebben wij; de Kinderfysiotherapeuten van FITclinic en de Kinderpodotherapeuten van Voetencentrum Wender, onze krachten gebundeld.

Tijdens het voetenspreekuur heeft u een gesprek met beide Kindertherapeuten en kijken wij samen naar de voeten van uw kind, zodat uw kind niet twee keer onderzocht hoeft te worden en u al uw vragen direct kunt stellen. Ook een eventueel vervolg kan hierdoor beter op elkaar afgestemd worden.

Voor wie is het voetenspreekuur?

Het voetenspreekuur is er voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar en hun ouder(s) of verzorger(s).

Wat is de inhoud van het voetenspreekuur?

Het doel van het spreekuur is de houding, de anatomie van de voet(en) en het bewegingspatroon van uw kind te beoordelen. Afhankelijk van het resultaat van deze beoordeling kan een vervolg besproken worden, welke ook een gecombineerde behandeling van een Kinderfysiotherapeut en Kinderpodotherapeut kan betekenen.

Uiteraard is er tijdens het spreekuur alle ruimte om vragen te stellen en eventuele twijfel/zorg te bespreken.

Verwijzing en vergoeding

U heeft geen verwijzing nodig voor het voetenspreekuur. Een bezoek aan het voetenspreekuur valt in principe onder de vergoeding vanuit uw basiszorgverzekering.

Indien uw kind een aanvullende behandeling nodig heeft van een Kinderfysiotherapeut, geldt het volgende: mocht uw kind reeds meer dan 18 behandelingen hebben gehad binnen één kalenderjaar voor eenzelfde (pijn)klacht, dan kan het zijn dat een aanvullende zorgverzekering nodig is.

Indien uw kind een aanvullende behandeling nodig heeft van een Kinderpodotherapeut heeft u hiervoor een aanvullende zorgverzekering nodig

Uiteraard kunnen wij dit samen met u vaststellen.

Wanneer is het voetenspreekuur?

Locatie Enschede Roombeek, elke 1e maandag van de maand 16:00-17:00 uur

Locatie Oldenzaal de Thij, donderdag 26 maart van 16:00-17:00 uur

Inschrijven?

U kunt zich met uw kind inschrijven voor het voetenspreekuur door te bellen met T. 053 485 03 73. Ook is het mogelijk om aan één van onze balies in te schrijven. Het is plezierig om uw zorgpas bij de hand te hebben.

Belangrijk!

Wanneer u ons voetenspreekuur bezoekt is het van belang dat uw kind gedragen schoenen aan heeft en geen nieuwe. Zo kunnen wij met u het beste beeld krijgen van de voeten en het looppatroon van uw kind. Gemakkelijk zittende kleding is plezierig.

Onze partner(s)

FITclinic therapie – alle locaties

Voetencentrum Wender – alle locaties

 

Behandelaars voor Voetenspreekuur

Meer weten?

Neem contact op