Waarom kinderdiëtetiek?

Voeding is de brandstof voor ons lichaam. We hebben het nodig om te kunnen functioneren. Voeding kan ook bijdragen aan herstel bij ziekte of bepalen hoe je je voelt.

Wanneer naar een Kinderdiëtist?

Een diëtiste adviseert over voeding en diëten om ervoor te zorgen dat uw kind zich beter voelt, dat een behandeling beter aanslaat en dat uw kind – zo mogelijk – beter wordt. Een kinderdiëtist is een diëtist die naast de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek aantoonbare beroepservaring met kinderen en zuigelingen heeft en in het Kwaliteitsregister Paramedici staat. De diëtist werkt nauw samen met een behandeld arts om ervoor te zorgen dat uw kind de juiste voeding krijgt: passend bij een eventuele aandoening, de behandeling én natuurlijk de persoonlijke voorkeuren van u en uw kind. Dit alles om de juiste voeding voor uw kind, zo natuurlijk mogelijk te laten aanvoelen. Immers als je lekker eet en drinkt, gaat het beter.

De Kinderdiëtist richt zich op een aantal aandachtsgebieden:

  • de juiste voeding tijdens een behandeling of bij ziekte (bijv. een stofwisselingsziekte – metabole ziekte)
  • de juiste voeding indien er sprake is van achterstand in de ontwikkeling of groei
  • de juiste voeding bij het verkrijgen van een gezond gewicht
  • advies bij het aanleren van verantwoorde eetgewoontes
  • advies bij een eetstoornis (bijv. anorexia)
  • advies bij chronische vermoeidheid

De behandeling

Elke behandeling start met een gesprek met u en uw kind, in dit gesprek luisteren wij naar uw zorgen en eventuele klachten en vragen. De vervolgstap is om samen de doelstellingen van u en uw kind in kaart te brengen en de bestaande voeding en eetgewoonten. Vanuit daar zetten we samen de stappen naar een nieuw voedingspatroon, passend bij de vragen en klachten van uw kind. Zodat het snel weer beter gaat.

Waar mogelijk proberen we persoonlijke voorkeuren ten aanzien van drinken of eten op te nemen in een passend voedingsadvies of dieet. Zodat de nieuwe voeding en eetgewoonten eenvoudiger zijn aan te leren en goed vol te houden zijn.

Onze partner(s)

Diëtistenpraktijk Marike ten Oever – locatie Enschede Roombeek

Diëtistenpraktijk Twente – locatie Enschede Roombeek

Eetbewust.nu – locatie Losser

Diëtistenpraktijk de Essen – locatie Oldenzaal de Graven Es

 

Onze Diëtisten zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

 

Behandelaars voor Kinderdiëtetiek

Meer weten?

Neem contact op