Spreken en bewegen leer je zo!

Voor peuters is bewegen spelen en spelen is leren. Peuters imiteren graag. Door ‘doen’ te combineren met taal leert een kind spelenderwijs. Vaak gaat deze ontwikkeling vanzelf, maar wat als dat even niet zo is en de ontwikkeling bij jouw kind anders verloopt of vertraagt? Dan kan de Toffe Peuterclub uitkomst bieden.

Wat is de Toffe Peuterclub?

De Toffe Peuterclub is een lesprogramma voor Peuters (tussen de 2-4 jaar) die wat extra stimulans kunnen gebruiken op het gebied van het ontwikkelen van  taal-, spraak en/of beweging. Zij worden in een kleine groep begeleid door twee professionale Kindertherapeuten; een Logopediste en Kinderfysiotherapeute. Spelenderwijs oefenen zij samen met je kind het (aan)leren van diverse vaardigheden op het gebied van spreken en bewegen.

Het programma

In 10 lessen worden er 5 verschillende thema’s aangeboden, waarin bewegen en taal/spraak centraal staan. Met behulp van diverse materialen en activiteiten, zoals spelletjes in de kring, liedjes zingen en bewegen wordt hier vorm aan gegeven. Je kan hierbij denken aan hardlopen, rollen, klimmen, springen, evenwicht houden, gooien en vangen. Waarbij het spelelement en het leren van elkaar belangrijk zijn.

Vergoeding

Deelname wordt volledig vergoed door de zorgverzekering.

Kan elke peuter mee doen?

De Toffe Peuterclub is bedoeld voor Peuters van 2-4 jaar die moeite hebben met het ontwikkelen van bepaalde beweeg-, taal-/spreekvaardigheden. Dit is een basis voor deelname en vergoeding door de Zorgverzekeraar. Na een intake gesprek met jou als ouder/verzorger en een screening van je kind, wordt beoordeeld of de Peuterclub een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van jouw kind.

Vragen?

Neemt gerust telefonisch contact op. Wij helpen je graag.

Aanmelden?

We starten binnenkort met nieuwe groepen:

  • te bepalen – locatie KIDSclinic praktijk Losser
  • te bepalen – locatie KIDSclinic praktijk Enschede Roombeek

Dat kan je telefonisch doen of via e-mail.

 

Behandelaars voor De Toffe Peuterclub

Edith Tiethof

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op